Støddæmpere & affjedring

+45 33 22 33 44

Book tid

Kuldyssen 17, 2630 Taastrup

Hvad betyder den rigtige
affjedring/støddæmper?

Under kørslen fører ujævnheder i belægningen til kraftige vertikale accelerationer og decelerationer, der er proportionale med bilens bevægelige masse.

For at undgå, at disse stød overføres til køretøjet og dermed passagerne, anvendes fjedre. De gør køretøjet til vibrationsdygtig helhed, som er karakteriseret ved en særlig egenfrekvens.

Hvis bilen kører over en forhindring, spændes fjederen og karosseriet opad af fjederens energi. Energien fra fjederen bevirker også, at bevægelsen decelereres og derefter trækker i modsat retning for at spændefjederen igen. På grund af karosseriets bevægelse op og ned (vibration) omdannes den oprindelige bevægelsesenergi til varme ved hjælp af luft. Man taler i denne forbindelse om en dæmpet svingning med faldende amplitude.

Affjedringen udnyttes i tilgift til passagerernes komfort og sundhed også til at øge kørselssikkerheden. Sammen med støddæmperen og stabilisatoren sikrer den, at hjulene altid holder kontakten med vejen. Kun på denne måde kan de overføre bremse- og drivkræfterne med henblik på at bevare herredømmet over bilen. Det samme gælder ved kørsler i kurver.

vestensautocenter-favicon-map
Hvordan kan vi hjælpe dig?
Kontakt Vestens AutoCenter hvis du har nogle spørgsmål omkring os eller vores services.
Facebook
Topklasse værksted og kvalitetsarbejde. De er meget imødekommende og hjælper med selv de mest besværlige ønsker 👌👌
Jeg kan kun anbefale vestens autocenter. I brænder for den her virksomhed, tak for hjælpen i dag. Super Service på golf 7eren😎 🔧
Bedste værksted jeg nogensinde har oplevet! Dygtige og kompetente medarbejdere ! Fantastisk service ! Flot, stort og ordenligt værksted ! Og priserne er til at betale for alle ! Ens bil er i de bedste hænder hos Vestens Autocenter ! ❤️
Google
Super god service, og meget tilfredsstillende resultat, kan kun give dem den bedste anbefaling.
Bedste service, altid et smil og gode priser. Kan varmt anbefales! 🙂
Dygtige folk derude. Altid ude med god råd og ideer
Trustpilot
Rigtig god service. Prismæssigt ok tilbud via Autobutler fra Vestens Autoservice, der kundevenligt tager imod bil, tilbyder kørsel til station, og laver reparation efter aftale med et par “bonuseftersyn”. Jeg vender gerne tilbage en anden gang.

  Blød eller hård
  affjedring

  Blød affjedring

  En naturlig egenfrekvens på mindre end en hertz, dvs. et svingnings tal på 60 eller derunder, kan føre til kvalme og forringe kørekomforten betydeligt.

  Blød affjedring anvendes hovedsageligt i større biler, fordi det upraktiske vægtforhold i små biler (ekstra last i forhold til egen vægt) ikke tillader dette.

  Hård affjedring

  Med et svingnings tal for karosseriet på 90 eller flere svingninger pr. minut opstår stød i ryggen, hvilket også belaster komforten og sundheden.

  Ekstra last på bagakslen i forhold til egenvægten nødvendiggør den hårde affjedring i små biler. I aflæsset stand er komforten derfor kun middelmådig.

  vestensautocenter-favicon-map

  Sådan kan du selv teste,

  om du skal have skiftet dine støddæmpere?

  Oplever du flere symptomer, men er du stadig i tvivl, om det er på grund af slidte støddæmpere eller affjedring? Du kan nemt teste det selv.

  Du skal give din bil et skub ned mod jorden. Lige efter skal du kigge på bagenden i forhold til, hvordan den bevæger sig. Bilen skal forholdsvis roligt og i glidende bevægelser komme tilbage til udgangspunktet.

  Går den meget hurtigt op og ned, eller hakker den i det, kan det være et tegn på, at dine støddæmpere og affjedring trænger til et tjek.

  Er du i tvivl, er det altid en god idé at komme ind på vores værksted ude i Taastrup.

  Priser på udskiftning af
  støddæmpere og affjedring

  Priserne på udskiftning af støddæmpere og affjedring vil være forskellige fra model til model. Der kan være forskel på, hvor omstændeligt udskiftning er på diverse bilmærker og varianter. Der er derfor ikke en fast pris for alle biler.

  Hos Vestens AutoCenter tilbyder vi dog gode priser på udskiftning af støddæmpere og affjedring.

  Derudover udfører vi udskiftningen hurtigt og effektivt, så du kan komme videre i en fart. Sikkerheden er dog altid det vigtigste for os. Din bil er derfor i trygge hænder.

   Liste over

   Reparationer & services

   Hjulskifte & dækhotel
   Toppakning
   Stenslag & Autorude
   Gearkasse
   Sporing
   Fejlsøgning & diagnosticering
   Tandrem & taktkæde
   Rustarbejde
   Biltilbehør & ekstraudstyr
   Bremser & bremseskiver
   Undervogns-behandling
   Støddæmpere og affjedring
   Motor
   Anhængertræk
   Aircondition Service
   Katalysator og udstødning
   Styretøj & ratslør
   Kobling
   Forsikringsskade & Pladearbejde
   Olie Service